Julian Assange-fallet visar Sveriges galna syn på våldtäktsanklagelser


Stackars Julian Assange. Nog för att han hade blivit varnad för att höga makter skulle försöka svärta ner honom och hans organisation Wikileaks, men aldrig hade han väl kunnat ana att de trevliga och sexvilliga damerna i Sverige skulle springa till polisen och fråga om han våldtagit dem. Och aldrig hade han väl i så fall kunnat föreställa sig att polis och åklagare omedelbart skulle tro vartenda ord damerna sa och utan minsta kontroll av sanningshalten anhålla honom i sin frånvaro.

I dag har nyheten om Sveriges märkliga inställning till våldtäktsanklagelser spritt sig som en löpeld över världen. Johann Binninge, ordförande för Rättssäkerhetsorganisationen RO, har i dag blivit intervjuad av Washington Post, New York Times och CNN. BBC Radio (klarar tyvärr inte att lägga ut mp3-filen till er) intervjuade Billy Butt, även han talesman för RO, som förklarade för en förvånad reporter att det är precis så här det går till i Sverige: En kvinna går in på en polisstation och påstår att en man utsatt henne för våldtäkt och genast beslutar man att gripa och anhålla mannen ifråga.

– Reportern från Washington Post trodde jag skojade med honom när jag berättade hur det går till, säger Johann Binninge. När han fick klart för sig att jag var helt allvarlig, att det inte behövs mer än en kvinnas ord för att polisen ska gripa en våldtäktsanklagad man, sa han: ”Men herregud, är ni helt crazy? Det är ju värre än Irak under Saddan Hussein …”

Jo tack, vi är några stycken som är medvetna om det!

Inte åklagarna förstås. Maria Häljebo Kjellstrand ångrar absolut inte att hon lät anhålla Julian Assange i hans frånvaro, inte ens efter det att hennes chef Eva Finné gett henne bakläxa genom att upphäva anhållan och omedelbart lägga ner anklagelsen om våldtäkt.

Jag säger bara en sak: Det Julian Assange råkade ut för är inget olycksfall i arbetet – det är så här det går till i Sverige, landet som bara blir slaget av Sydafrika när det gäller antal våldtäkter. Inte verkliga våldtäkter förstås, mest sådana som Julian Assange-våldtäkten. I och med detta kanske vi får ett namn för falska våldtäktsanklagelser: Wikileaksvåldtäkt …

Det gläder mig mycket att internationella medier tar upp de svenska stollerierna. Tack, tack Julian Assange för att du passade på att ta för dig av de frigjorda svenska kvinnorna. Tack, tack, Anna Ardin, (feminist, djurrättsaktivist & gotlänning), och du andra, än så länge okända dam, som hade sex med världens just nu mest kända hackare och tack, tack för att ni blev skitsura för att han hade sex med er båda två och inte föll ner på knä och friade direkt efter stunden i sänghalmen. Tack, tack för att ni ringde varandra och skvallrade och därefter ringde polisen och frågade om ni möjligen var våldtagna. Tack, tack åklagare Maria Häljebo Kjellstrand för att du är som en pavlovsk hund: När en kvinna säger våldtäkt utfärdar du genast anhållningsbeslut utan minsta kontroll av sanningshalten. Tack, tack Eva Finné som drog tillbaka anhållan några timmar senare och därmed lät hela världen förstå hur tokigt det går till i Sverige.

HIttade just AlJazeera inslaget på Genusnytt – helt fantastiskt! It’s no mistake!

Uppdatering: Här kommer hela översättningen, det är ännu roligare att se det med svensk text – tack, Hasse!

ALJAZEERA: Så låt oss prata med Karin Rosander, taleskvinna för den Svenska Åklagarmyndigheten är med oss på en linje från Stockholm. Trevligt att ha Er med under den här nyhetstimmen!

ALJAZEERA: Hur är det möjligt att ett sådant allvarligt misstag med smutskastningskonsekvener som det för med sig för Mr Assange har kunnat ske?

KR: Ehhh…. Man kan inte kalla det misstag eftersom åklagaren i fråga måste fatta beslut på grundval av den information som finns tillgänglig vid tillfället för beslutet och… ehhh… utredningen utvecklar sig… förstås…  Och igår hade den nya åklagaren mer information än den första åklagaren hade… den föregående eftermiddagen…

ALJAZEERA: Då var det väl lite tidigt att utfärda en arresteringsorder från början om man inte hade tillräckligt med information, var det inte det?

KR: Hon hade information, men det blev mer information på lördag och åklagaren måste fatta beslut mycket snabbt ibland…. När det gäller allvarliga brott…

ALJAZEERA: Så ett misstag begicks på grund av att det inte fanns tillräcklig information, eller var det felaktig information?

KR: Ehh… jag kan inte ge några detaljer om vad för slags information som fanns, men det är mycket… det är den normala gången att en utredning får mer information under tiden… ehhh… för varje dag…

ALJAZEERA: Hur tolkar Ni de åsikter som kommer från många olika personer att detta är en del i en kampanj med syfte att smutskasta Julian Assange?

KR: Jag tror det är helt naturligt att de här.. ehhh… rykten (skrattar nervöst)… ehhh… förekommer i ett… ett väldigt känt fall som det här och jag är inte alls förvånad.

ALJAZEERA: Så Ni tycker inte det är ett berättigad åsikt?

KR: …  Vilket? Vad då?

ALJAZEERA: Det faktum att människor säger att han blivit medvetet smutskastad, att han görs till en slags syndabock på grund av det arbete han gör.

KR: Jag har ingen aning.

ALJAZEERA: Har Ni talat med honom?

KR: Nej.

ALJAZEERA: Har Ni någon aning om var han befinner sig?

KR: Ehh.. Neej…

ALJAZEERA: Letar ni efter honom?

KR: Ehh… inte för närvarande… och åklagaren i fråga… vet inte än… om hon vill förhöra honom eller inte… Hon ska besluta i den frågan senare.

ALJAZEERA: Men det första steget vore väl att försöka kontakt den person som är själva centrum i en fråga om så allvarliga anklagelser oavsett om det visare sig vara ogrundat eller det visar sig finnas faktiska grunder. Är det inte en självklarhet att som första steg kontakta personen själv som är anklagad?

KR: ….. ehh.. jag kan inte ge några detaljer pga.. (ohörbart) utredning.

ALJAZEERA: Vore det inte logiskt att försöka tala med honom?

KR: …. Ehhh…. Det kan jag inte kommentera…. Tyvärr.

ALJAZEERA: Känner Ni er lite generad över allt det här?

KR: O nej, inte alls! (ohörbart)

ALJAZEERA: Varför inte?

KR: Därför att det här är den normala rutinen.

ALJAZEERA: Så det är helt normalt att anklaga någon för våldtäkt och sedan två timmar senare säga ”nej… så är det inte” ?

KR: Ehhh… ehh.. det är mycket vanligt att ny information läggs till ett fall och att man omvärderar beslutet.

ALJAZEERA: En avslutande fråga. Det var två anklagelser. En var våldtäkt och den säger Ni att den utreds inte, men sexuellt ofredande…

KR: Ja…

ALJAZEERA: Vad händer där? Vad för det för en händelse?

KR: Ehhh…. Åklagaren ska titta på det… ehh… ohh… titta på den saken…. Och ska fatta ett beslut senare denna vecka.

ALJAZEERA: All right, tack så väldigt mycket Karin Rosander som talade till oss från Stockholm.

Om uppmärksamheten håller i sig kanske detta var det bästa som kunde hända rättssäkerheten i Sverige. Håll tummarna!

Uppdatering: Vore synd att undanhålla er ännu en fantastisk insats av åklagarmyndighetens taleskvinna Karin Rosander:

En annan fantastiskt god nyhet är att minpappa.nu:s granskning av vårdnadstvister börjar ge eko i svenska medier. Först var Skånskan som gjort ett stort antal artiklar om hur pappor diskrimineras i vårdnadstvister och långt, långt på efterkälken kom Sydsvenskan i söndags med artikeln När papporna gick till attack. Artikeln har en del märkliga formuleringar – konstigast är att en chef på socialförvaltningen får ifrågasätta minpappas rapport med invändningen att ”den inte är vetenskapligt granskad”.

Ursäkta, om varenda undersökning som någon gör först skulle granskas av vetenskapsmän, skulle vi inte få reda på mycket i Sverige. Inga granskande journalister skulle kunna göra några avslöjanden förrän de ”granskats vetenskapligt” av statens utsedda granskare …? Vart går era tankar nu?!

Roligare är att TV4 kör hårt med diskrimineringen av pappor. I kväll hade man ett inslag om en pappa som berättar hur han fick stämma mamman för att få gemensam vårdnad när dottern var nyfödd – mamman ville ha ensam vårdnad för att få utnyttja hela föräldraledigheten själv. Se där en möjlig förklaring till pappornas relativt låga uttag av föräldraledighet …

Barnombudsmannen sa tydligt och klart att han kräver en ändring av lagen så att inte bara gifta pappor utan även sambopappor får vårdnaden om sina barn på samma villkor som mammorna. Och nu vill TV4 ha tips på fler pappor som drabbats.

Så fatta mobiltelefonen eller datorn och skriv till dem! Skicka SMS till 71444 eller mejla till tips@tv4.se

Nu jäklar börjar det hända grejer!

Be the first to like this post.

86 Responses to Julian Assange-fallet visar Sveriges galna syn på våldtäktsanklagelser

 1. OM ryktena om ”offrets” identitet är sanna så vill jag nog verkligen instämma – hur dum kan man bli ? Först och främst kan jag inte förstå hur en 30+ kvinna som träffat JA när hon arbetade för arrangören av ett av hans föredrag kan vara så omdömeslös att hon ställer upp som efterrätt till lunchen också – herredumilde – hade jag varit hennes arbetsgivare hade jag blivit ganska förb! Att sedan anmäla honom för sexuellt ofredande när deras lilla one-night-stand inte utföll till hennes belåtenhet….Eftersom han uppenbarligen inte tagit till fysiskt våld eller hotat henne så tycker jag nog att hon fick ta och bita i det sura äpplet och bara inse att hon gått på en tabbe och vara litet försiktigare nästa gång hon hoppar i säng med nå´n hon knappt känner! Shit happens sas! Och jag skulle verkligen önska att det nu äntligen kan komma igång en seriös debatt om grunderna för anhållan i Sverige. Det är uppenbart att det är alldeles för lätt för åklagare att frihetsberöva en misstänkt i detta land idag! DET är skrämmande!

 2. Jodå visst är det sant. Anna Ardin är sjukskriven och har stängt ned sin blogg och utplånat allt sitt twitter angående Julian Assange. Det har bekräftats att det gällde henne av Broderskaprörelsens ordförande Peter Weiderud att det är så. Finns mer att läsa på min blogg:

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2010/08/anna-ardins-raffinerade-hamnd.html

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2010/08/offret-anna-ardin.html

 3. JA Ingrid! Det är hemskt och samtidigt fantastiskt, vet inte om man ska skratta eller gråta.. Skulle verkligen vilja se/höra dom där intervjuerna med Johann och Billy! vart kan man få tag på dom?

 4. Och här kommer en länk till Anna Ardins nedstängda blogg

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:KqxoRlB3Ub0J:annaardin.wordpress.com/2010/01/19/sjustegsmodell-for-laglig-hamnd/&cd=1&hl=en&ct=clnk

 5. Den här morasen mår bara bra av lite granskning. Nu behöver ingen köpa Grönköpings Veckoblad längre, det är bara att följa med vad som skrivs i kvällspressen.

  Vi får verkligen hoppas att hela detta får det goda med sig att svenska folket börjar inse vilket rättssystem vi har, eller rättare sagt avsaknad av rättssystem i väsentliga delar. Ett system som vi nu har sett manifesterat, arrestera först, fråga sedan. Du är skyldig tills du själv kan bevisa motsatsen.

  Inte så konstigt att världen undrar vilket land Sverige är. Trots allt ett stort TACK till alla de som har gjort vårt land till ett åtlöje i hela världen. Jag hade hellre sett att vi kunde ha klarat oss utan denna hjälp, men det är kanske detta som är nödvändigt för att det ska gå upp ett Liljeholmen för många.

  Det verkar som om den kristna högern har sina bästa representanter i (s) nu för tiden.

 6. Ja det kanske kommer något gott ur detta. Kanske några utländska journalister tar och granskar det svenska rättsväsendet, inte bara när det gäller sexualbrott.

  Åklagarens mycket starka ställning som enväldigt väljer vad som skall komma in i förundersökningen eller hamna i slasken.

  Domstolar som kan ta upp vad som helst som bevis till och med hörsägenvittnen. Eller att de utan att kommentera det i domen kan ignorera bevis som talar för den svarande.

  Tyvärr så är de flesta svenska journalister så indoktrinerade i detta att, förutom några lysande undantag som dig Ingrid, de sväljer detta med hull och hår. De har till och med blivit en del av systemet.

  Så jag välkomnar att utländska journalister börjar granska världens mest jämställda land!

 7. Tommy Jonsson

  Nu blir Sverige belyst i världspressen i en viktig fråga. Jag tror att svenska ansvariga poliker är mycket rädda för detta. I regeringen samlar man på vad som skrivs i utlänsk press.
  Hoppas att utlänsk press fortsätter att följa detta fall och andra liknande i grunden.

 8. Ingrid, jag tror också det är så det gått till. Sverige skämmer ut sig offentligt. Oavsett Assanges förehavanden får det inte gå till på det här sättet. Jag skrev själv ett inlägg i samma andemening igår.

  I tre av fyra studier av våldtäktsanmälningar kom man fram till att 50% eller fler av anklagelserna var falska. Den fjärde studien (av CIA) kom fram till att det var minst 25%, och att den siffran är i underkant. Det är dock undersökningar från andra länder där man inte har samma vida definition av våldtäkt:

  http://mattematiksblogg.blogspot.com/2010/08/assangefallet-och-de-falska.html

 9. Jaja, det börjar hända grejer, ja!
  INGEN RÖK UTAN ELD!

 10. Det är intressant att se och höra det svenska rättsväsendet yrvaket hävda gång på gång att man inget ångrar och att inga fel begåtts. Förvåningen är total, att någon i hela värden bara kommer på tanken att ifrågasätta värdens bästa land. Vet de inte att svenskt rättsväsende aldrig begår några misstag?

  Men det verkligt intressanta kommer bli när värdens bästa rättsstat, Sverige i gammal god stil kritiserar andra länder för deras brister i rättssäkerhet!

 11. Den där fösta Videon är helt fantastisk, och Al jazeera reportern har så skönt kroppsspråk när han uttrycker sin frustration över att inte få ett vettigt svar

 12. Ingrid!

  Det är, som du skriver, fantastiskt bra att det nu uppmärksammas hur det går till i Sverige. Hur oerhört lite som krävs för att få rättsväsendet att sätta klorna i en man. Det har gått drygt tre dygn sedan åklagaren anhöll Assange, men än har åklagarmyndigheten inte ens behagat tala med den anklagade och än mindre berätta vad han är misstänkt för. Borde inte det vara det absolut första som åklagaren skulle göra efter att ha tagit emot anmälan? Att höra den andre partens version.

 13. X, detta är ju konsekvensen av årtiondens propaganda om att kvinnor aldrig ljuger om sexuella övergrepp. Med till synes retoriska frågor som ”varför skulle hon utsätta sig för det obehaget om det inte var sant”, har folk låtit sig nöja och vi har nu fått en grupp nya åklagare som inte har rättssäkerhet som sitt högsta mål utan att ”sätta dit alla hemska karlar”. Se t ex den så kallade rättspoeten Ingela Svenson som spred lögner (om könsherpes) om Tito Beltran i samarbete med Dahlström Lannes för att få honom fälld. Det finns många såna åklagare i Sverige. En av dem blir nu till internationellt åtlöje, vilket förhoppnings leder till en rejäl debatt i Sverige.

 14. Mr Galahad

  Ni har väl inte missad dessa bevingade ord?

  ”Att barn gärna hittar på övergreppshistorier är en myt, även om det kan ha hänt i enstaka fall, säger Maria Sveland”
  http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article7652941.ab

  En händelse kan alltså vara myt även om den sker ibland??
  Man tar sig för pannan.

  //Mr G

 15. Jo men, allting rationaliseras ju. Precis som med sjukvården.

  Det är bara att ringa in sin anmälan till polisen.

 16. Tommy Jonsson

  Ja vi får se om Anna Ardin lyckas få honom fälld för att har inte använde kondom.
  Läs Aktivarums blogg han har sammanfattat hela historien mycket bra.

 17. Ingrid:
  ”…den inte är vetenskapligt granskad”.

  Skulle man ställa det kravet på ”Genusvetenskapliga” publikationer så bleve det inte mycket kvar.

  Det senaste halvåret har jag tagit tjuren vid hornen och detaljgranskat ett antal genusvetenskapliga publikationer ur vetenskaplig vinkel, och nu har jag svårt att sova på nätterna. Det är som en kombination av ”Flugornas herre” och visk-leken!

  Ingen av de genusvetenskapliga publikationer jag studerat är i närheten av vanlig vetenskap. Eftersom feminismen är postmodern så kommer en feminist aldrig förstå att de skillnader som finns mellan riktig vetenskap och deras vetenskap är allvarliga och leder till ensidiga slutsatser.
  Om genusvetenskapen skulle underkasta sig samma regelverk som riktig vetenskap skulle vi sluppit många av de enögda slutsatser som nu är grundbultar i feminismen.

  Hur blev det så här?

 18. Mycket intressant information, Noger! Genusvetenskapen behöver helt klart granskas ur vetenskaplig vinkel och det är glädjande att någon har bemödat sig om det. För min del får det gärna forskas om kvinnor men att en disciplin ska överskugga alla andra discipliner (genuscertifiering) på universiteten är ju helt barockt!

 19. Hur blev det så här, Noger? Jo, så blir det när en grupp (feministerna) gör sig själva till offer och en annan grupp förmås att känna sig skyldiga (männen) och tycker att den första gruppen kan få hållas lite grand. Rätt som det är har den ”förtryckta” gruppen tagit ett punggrepp (haha!) på hela samhället och eftersom de flesta av oss är konformister vågar vi inte säga att kejsaren är naken …

 20. Kejsaren ÄR naken :)

  //Mr G

 21. Den andra tjejen ska tydligen vara dotter till Broderskapsrörelsens ordförande.. så den här historien blir ju bara sjukare och sjukare!!

 22. Pingback: Anna Ardin, Ms W, Julian Assange och Åklagarmyndigheten « Aktivarum

 23. susanna svensson

  kolla här då kapon är i gång igen http://www.nyhetskanalen.se/1.1756071/2010/08/24/assange_anmalare_far_borgstrom

 24. …och Borgström kommer att vara advokat till bägge tjejerna; historien rullar på…

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2108457/assange-anmalare-far-borgstrom

 25. Oj, Susanna var snabbare än jag – ursäkta att länken kom in två gånger!

 26. Här kan man läsa
  http://politisktinkorrekt.info/2010/08/24/f-d-hockeyspelare-i-bjorkloven-falld-for-valdtakt/#more-53423

  Citat
  ”Resonemang
  Tingsrätten anser att vad kvinnan uppgett återger det korrekta händelseförloppet och att det är ställt utom rimligt tvivel att målsäganden utsatts för en våldtäkt. Tingsrätten var dock inte enig i beslutet. En av nämndemännen ville fria elitidrottsmannen och att åtalet skulle ogillas i sin helhet”
  Slut citat

  Hur kan något vara ställt utom allt rimligt tvivel, precis som en nämndeman har uttryckt sitt tvivel???

 27. Att Borgström är kvinnornas ombud och att åtal förmodligen kommer att väckas gör inte tidigare misstag bättre.
  Jag syftar då på sekretessen som inte hölls och att JA anhölls på sannolika skäl utan att åklagaren hade torrt på fötterna. Mycket allvarligt!
  Att vissa personer nu kommer att rättfärdiga dessa misstag är tragiskt och oerhört pinsamt för Sverige!
  Skyldig eller oskyldig till vad det nu än kan komma rubriceras som är en annan diskussion

 28. Nu är det politik och han kommer väl med största sannolikhet att dömas. hans enda hopp är silbersky och att allmänheten protesterar

 29. @godtyckligt
  Allmänheten kommer inte att protestera mot någonting.
  Visar det sig att han är skyldig till något så kommer ingenting annat att ha någon betydelse i allmänhetens ögon tack vare medias styrda rapportering som kommer att gå ut på: -Vad var det vi sa!
  Om någon vecka är vi tillbaka på ruta NOLL igen.
  Om ett år så kommer första åklagaren att ha uppgraderats till kammaråklagare och rättsosäkerheten kommer att vara svagare än någonsin eftersom det kommer att ske lagändringar som rättfärdigar att någon blir anhållen på sannolika skäl på svaga grunder, utan att själv ha blivit hörd av åklagaren.

 30. @JD

  Ja tyvärr…. Fördjävligt! jag skulle vilja se ett uppdrag granskning där dom visar upp säg 100 fall där någon dömts till fängelse på så svaga grunder som påståenden. Det är nog det enda som skulle kunna fungera.

 31. Jag hörde just att ”övergreppet” på AA skulle bestå i att JA drog av sig kondomen och kom över hennes mage …! Det här blir bara bättre och bättre.

  Jag hoppas verkligen inte att de lägger ner. Låt hela världen komma hit och se hur man skipar rättvisa i Sverige.

  Nu försöker svenska journalister skifta fokus, genom att påstå att BBC blev lurade att intervjua en våldtäktsman när de pratade med Billy Butt i går.

  http://www.dagensmedia.se/nyheter/radio/article2460882.ece

 32. @Ingrid

  Om det är så bagatellartat och kvinnorna tar det så allvarligt så måste man tänka efter som man verkligen ska hoppa i säng med främlingar på det här sättet.
  Jag hoppas verkligen att det är allvarligare än så för annars har vi all anledning att vara riktigt oroade över hur rättssäkerheten ser ut i det här landet.

 33. Läste någons blogg igår där personen tyckte att det borde räknas som våldtäkt om man inte har kontrollerat samtycke till att ejakulera i kvinnan… ska se om jag kan hitta den.

 34. Billy Butt på BBC

  http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/p0095xqt/Europe_Today_23_08_2010/

 35. Att Borgström tar sig an fallet betyder inget i hans skicklighet som ombud eller att rättvisa ska skipas.

  Många advokater blir avslöjade med ATT LJUGA SOM SIMPLA RÅTTOR. FALSKA LÖMSKA RÅTTOR..

  Här är ett exempel
  http://www.yakida.se/berageri.html

 36. @godtyckligt: den här?

  http://johannasjodin.blogg.se/2009/october/moraliskt-att-ejakulera-i-nagon-utan-samtycke.html

 37. @Sharpless

  Ja det var den!

 38. susanna svensson

  Tjejjen skojjar ju fattar ni väl så korkad kan väl inte ens en radikalfeminist va

 39. Kan inte se någon ironi i det men det kanske det är. läser man hennes andra inlägg så ser man ju att det mer pekar åt att hon menar det hon skriver.

 40. Pingback: På sannolika skäl misstänkt för att ha sprutat i fittan | 之乎者也

 41. Christoffer

  Varför skulle hon inte kunna mena det hon skriver? Det är en sak att tycka att det är oschyst att komma i någon utan att fråga först. Det är en helt annan att vilja kasta den personen i fängelse. Jag kan inte se att Johanna blandar samman dom sakerna i sin bloggpost.

 42. Den här kan väl passa in här?

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Hbe1BaFkfWM&fs=1&hl=sv_SE

 43. Delägare i Borgströms advokatbyrå är Tomas Bodström. Brrr….

 44. @JJ
  Eller den här: :)
  http://www.youtube.com/watch?v=_hlJctQQwIg

  I allt detta radikalfeminstiska virrvarr inom rättsväsendet så känns Meduza helt plötsligt både intellektuell och seriös!

  Det är svårt att ta in något i den här affären seriöst längre…

 45. Pingback: Hi, I’m from Finland

 46. Är det inte märkligt att Borgström är ombud för båda kvinnorna!

  Vad jag förstått så återstår bara Anna Ardins kondomsipp och vad det skall kallas vet inte ens åklagaren men ändå uppger Borgström att han är ombud för båda kvinnorna.

  Wem det nu är har ju inte gjort anmälan (endast rådgjort) och åklagaren har lagt ner ärendet samtidigt som hon får ett ombud!

  Hur snurrigt kan det bli?

 47. @Jakobsson

  Jo det är lite märkligt! ska det här ”fallet” räknas som ett ”fall” ?
  Borde det inte vara två olika separata rättegångar där i så fall den andra tjejen vittnar?
  Fast jag antar Assange nu ska sitta mitt emot två gråtande tjejer och försöka framstå som trovärdig.

  Här ser man klart hur trovärdig en kvinna kan verka när hon ljuger..

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KgxwPU0W-Wg

 48. Pingback: Assange-gate, Sexdebatt, Rättsdebatt och Pressdebatt « Aktivarum

 49. susanna svensson

  Johanna har nog tittat förmycket på porrfilm och tror att det är så det ska va

 50. Of Importanzee!

  Nu är vi inne i ett startskede där politiker börjar söka tecken som kan friskriva rättsväsendets ansvar, fel och brister i den här affären.
  Ett TYDLIGT tecken på att sexualbrottshanteringen i Sverige handlar om ren politik utan några som helst aspekter på rättssäkerhet!
  Ett TYDLIGT tecken på att svenskt rättsväsende är politiskt korrumperat.

  Är det någon mer som funnit Mårten Schults retoriska villospår där Schults förvrider och vänder rättsväsendet ansvar för människors rättsskydd till att handla om enbart medias ansvar för enskildas integritet!

  Denna artikel har plötsligt blivit en favoritlänk för politiker som inte heller vill kännas vid något politiskt ansvar för enskildas rättsskydd. (No Names)

  http://magasinetneo.se/2010/08/24/gastskribent-marten-schultz-om-assange-affaren/

  NEJ Mårten! Detta är inte bara en pressetisk fråga! Skämmes!

 51. Pingback: Rättsröta, säger Leif Silbersky « GenusNytt

 52. Det stora problemet i hela denna historia är just nu
  att en stor grupp på olika forum, inkl. detta,
  gör allt för att ta heder och ära av Anna Ardin.
  Detta sker på ett sätt som är helt förkastligt.
  Jag har själv under många år varit aktiv för att
  motverka feminismen genom att debattera
  avarterna.
  Men nu känner jag bara avsmak för alla er andra
  som visat ett sällan skådat dåligt ömdömme.
  Det är bara att konstatera:
  Feministerna har rätt i mycket av det de säger.
  Många kvinnor som anmäler förnedras.
  Det har för mig blivit ett smärtsamt uppvaknande
  men solklart.

 53. @Bo

  Det skulle hon nog tänkt på innan hon läckte hela historien till Expressen, Dessutom kan man ju tycka att det är riktigt gräsligt av henne att läcka en sådan sak när hennes kompis påstår sig vara våldtagen… Tror inte att hon vill att hela världen ska prata om det.

 54. Ok! Förundersökning har inletts.
  Då får vi verkligen hoppas att han verkligen har gjort sig skyldig till något riktigt allvarligt och att han kommer att straffas för detta.
  Blir man anhållen för våldtäkt på sannolika skäl och uthängd i världspressen utan att själv ha blivit hörd så ska det finnas skäl för det också!

 55. @JD

  Jag tror att det kommer att läggas ned ganska så snart efter att Julian har förhörts, Hade det rört sig om en ”vanlig” Svensk man så hade han suttit anhållen nu medans hon hade sprungit omkring och påverkat utredningen…
  Hela historien är ett Skolexempel på hur det går till i dag i Sveirge och hur det inte FÅR gå till. att vem som helst kan påstå något och bara med ord dra igång månader, kanske år av ”trakasserier” av polis och åklagare samt att det utpekade får utstå misstankar av omgivningen är ju katastrof. Hade det hänt om en kille hade anmält en tjej? nej det hade det inte.

  För ett par år sedan så kom ett nyblivet ex hem till mig för att ”prata”. Hon hade fortfarande nyckeln kvar och först var hon trevlig men efter en stund så kom hennes rätta jag fram, det jaget som var anledningen till att det tog slut. Hon började gapa, skrika, kasta blomkrukor och div andra saker i väggar och var helt galen, hon gick ut köket och hämtade en köks kniv och sa att hon fan skulle döda mig. Jag kastade mig in på toaletten och försökte prata med henne genom dörren och få henne att lugna ner sig men hon fortsatte att kasta och slå sönder saker. jag ringde polisen inifrån toaletten och sa att en tjej hotade mig med kniv.
  Svaret jag fick var ”lös det själv”
  Det var inte så att den som svarade hos polisen sa något i stil med ”försök ta dig till säkerhet” eller ”vad heter kvinnan” eller ”är du skadad” utan det var direkt ett misstänkliggörande ”meh.. men hur kom hon in?” vad skulle det spela för roll hur hon kom in? Och som svar på ”lös det själv” så frågade jag om det betydde att jag med våld fick ”avväpna” henne, ”nej det får du ju inte göra!” var svaret. ”Hur fan ska jag göra då???” ”du får lösa det…”

  Det var en akut situation! I Assange fallet så var det inte en akut situation, några bevis fanns uppenbarligen inte och även om anklagelserna är sanna så har dom redan inträffat. ÄNDÅ så blir han på Sannolika skäl misstänkt och anhållen i sin frånvaro, Samt uthängd av en ”hemlig” tipsare.. låt oss kalla henne för AA för enkelhetens skull=) Och åklagarmyndigheten stämde naturligtvis in i förtalskampanjen och bekräftade att det var han.

 56. Den som ska göra en anmälan för ofredande är ju Assange;

  Brottsbalken kapitel 4, §7: Den som handgripligen antastar eller medelst skottlossning, stenkastning, oljud eller annat hänsynslöst beteende eljest ofredar annan, ..

  Det senare ”..annat hänsynslöst beteende eljest ofredar annan..”

  Någon skarp jurist som kan kommentera?

 57. Den amerikanske grävande journalisten Joseph Trento har blivit nominerad till Pultzerpriset sex gånger. När man ser dokumentären som är baserad på hans bok ”Hemligheten bakom CIA” förstår man hur CIA arbetar och de har ingen mer att svara inför än presidenten i USA. Det är a piece of cake att sätta dit en person med Honeytrap. Kvinnorna som uträttade detta har säkert tyckt att det är spännande att ingå i ett spionspel. Men de ska nog vara försiktiga när uppdraget är slutfört, då kan det bli mindre kul! Inom CIA finns inga gränser. På Newsmill idag skriver en åklagare under på hur ”vansinnigt” det går till i Sverige. Han försvarar naturligtvis ”systemet” och skyller på pressen. Sist jag kollade var det inte journalister som skrev nya lagar.

 58. Har också fått reda på att Anna Ardin har en kusin vid namn Mattias Ardin som är soldat i Afghanistan. Undra sa flundra!

 59. susanna svensson

  Det här blir roligare och roligare ofredandet beror tydligen i att Det tog ett tag för Assange att hitta annat boende när vkinnan bett honom flytta

 60. Läser på Aftonbladet om (S) nya ministrar om dom ”gud förbjude” skulle vinna valet.

  ”JUSTITIEMINISTER Thomas Bodström, 48, (S)
  Socialdemokraternas ”golden boy” är så självklar på posten att inte ens hans planerade halvårslånga USA-vistelse med familjen kan fälla honom. Utmanas endast av sin advokatkollega Claes Borgström”

  Jag lovar på heder och samvete att jag kommer att söka asyl i Norge pga jag känner mig hotad och förföljd som Man om detta sker!
  Hoppas att fler hänger med!

 61. @JD

  Om vi blir tillräckligt många så kan vi kanske gå ihop och köpa en lagom stor paradis ö och bilda ett eget land ”det riktiga Sverige”

 62. Pingback: Hot mot jämställdheten i ledare « Ann-Mari's Blogg

 63. Hej Ingrid !
  Att svenskt rättsväsen lik Irak under Saddam makt när det gäller kvinnofrågar , är helt rätt! vi som har levt under Saddam makt vet att en man kan döms till livs tid eller död straff innan man bli förhörd, visst i fina Sverige finns ingen dödsstraff, men är det inte så att när man bli anklagat för våldtäkt när man är helt oskyldigt lik på nått sätt ett dödsstraff ?
  Tyvärr ,Sverige idag lik Irak under Saddam tid, kan till och med säga ännu värre , i Irak till exempel (under Saddam makt)där båda man och kvinnas ord värd lika mycket i domstolen när det gäller vårdnadstvist ,finns ingen som heter män får vårdnad upp 95 % av alla fall, finns inget som heter mäns ord är ”lag” i familjerätten eller Soc,finns inget som heter ”manimist ” som finns typ i Sverige ”feminist”som styr över varje myndighet .

  Hoppas verkligen att bli någon förändring i framtiden för det här ser inte alls bra…
  Osama

 64. sverige idag eller om 10 år?
  http://www.glasbergen.com/wp-content/gallery/goldie/goldie27.gif

 65. Min ex fru har anklagat mig efter tre år skilsmässa för massor grundlösa och smutskastning, men hon har inte anklagat mig för våldtäkt,tack och lov! när jag läser allt som finns om falska anklagelse om våldtäkt jag känner mig så tacksam för min ex! känner mig skyldig henne en stor tjänst , min advokat säger att kanske kommer nu eller senare , att jag ska inte alls bli förvånad att hon ska hitta på att hon har blev våldtagen för tio år sen, för att polisen och rätten här behandla ärenden som typ har hänt igår, som färskt ,och bara komma och knacka på dörren på vackert dag och tar dig för förhör.

  Osama

 66. Nu börjar friskrivandet av allt ansvar: http://blogg.sydsvenskan.se/desken/2010/08/29/nagra-ord-ytterligare-om-assange-och-sds-film/
  Lustigt att det kommer i samband med att utländs press har publicerat uppgifter som tyder på att det handlar om Svensk våldtäktshysteri ”där media ofta är inblandad”.
  Jag vet inte vad som är korrekt eller inte men intuitionen har starkt sagt att det här är något alldeles extra. Stämmer de senaste uppgifterna då….. saknar man ord.
  http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1307137/Supporters-dismissed-rape-accusations-WikiLeaks-founder-Julian-Assange–women-involved-tell-different-story.html?ito=feeds-newsxml#ixzz0xyf2DZSM

 67. Hallå allihopa

  Glöm inte att hålla ett öga på Aktivarum närmaste tiden.
  Hemliga saker i görningen – kan inte berätta mer just nu – men kanske senare idag.

  Believe the hype!

  http://aktivarum.wordpress.com/

 68. Pingback: The Amazing adventures of Captain Neo in Blonde-land : NOVAKEO.COM – The Radically Alternative Webzine

 69. susanna svensson

  Missa inte den här arkeln en utmärkt analys av det här fallet. http://www.sourze.se/Assange_offer_f%c3%b6r_den_svenska_kvinnans_%22frig%c3%b6relse%22_10721779.asp

 70. Då var det klart

  Tog sin tid men nu kan ickesvenska läsare få en bild av hur galen situationen här i Sverige är och varit.

  http://aktivarum.wordpress.com/2010/08/31/the-entire-assange-case-from-swedish-perspective-analysis-by-aktivarum/

 71. Expressen verkar ha ställt en enda journalistisk fråga de senaste dagarna om det här och det är till åklagarmyndigheten.
  - När kommer beslutet om överprövning angående våldtäkt?
  Finns det inget annat att spekulera i…
  Svensk Pajasjournalistik i sitt essé

 72. Så all tystnad om det här beror på att det fanns mer som inte släppts officiellt?
  Hela historien är verkligen underlig!

  Hur många har info om det här egentligen förutom åklagaren och de närmast berörda???

 73. Ja men fan är det med det svenska rättsväsendet? Nu är han alltså misstänkt för 2 våldtäkter igen??? Om åklagare kan ta så skilda beslut så borde ju vem som helst fatta att ett domstols beslut lika väl kan vara helt fel…
  Detta är ju bara en stor och tydlig parodi!

 74. Nu har åklagarämbetet till och med bestämt att September har 31 dagar!!!
  Se datum längst upp på beslutet i överprövningsärendet!
  (Vidarebefodra till utl. media)

  http://www.aklagare.se/PageFiles/4085/5245-10%20Borgstr%C3%B6m%20%283%29.pdf

 75. Suck. Ja, vad ska man säga? Åter igen misstänkt för två våldtäkter. Jag hoppas och tror att detta i slutändan kan bli något posivt. I ankdammen Sverige har radikalfeminismen och ”genusvetenskapen” under en längre tid fått härja fritt. På grund av eller tack vare(välj efter behag) att en internationell kändis nu står i fokus för den märkliga svenska rättsskipningen så kommer förhoppningsvis världens ögon att ta fram förstoringsglaset och titta på hur det egentligen står till i detta lilla land.

 76. Kunde ju vara intressant att avvakta rättsprocessen. Du utgår från att han är helt oskyldig. Det är rätt allvarligt. Att du utgår ifrån att han inte gjort sig skyldig till våldtäkt enligt lagens mening alltså.

  Han kan ju vara av den typen att han anser sig ha rätt att kränka och förgripa sig på en kvinna som är villig till sexuellt umgänge. Du anser uppenbarbligen att hon då måste leva med det. Tyvärr, för dig, är detta inte tillåtet enligt svensk lag. Om han förnedrade och förgrep sig så ska han fällas, det krävs grav bevisning så avvakta förundersökning och rättegång och utgå ifrån att om han fälls så har han gjort det. Det troliga är att han frikänns eftersom man hellre friar än fäller och det krävs så mycket bevisning. Vilket i sin tur innebär att målsäganden kan uppleva en stor kränkning på nytt men det bryr du dig knappast om.

  Du är pinsam och jag skäms å dina vägnar över ditt sätt att fortsätta kränka och förnedra kvinnor och flickor som råkat illa ut av män som lider av svåra problem. Du vill gärna skapa ett könskrig men något sådant pågår inte och ska heller inte startas. Dom flesta män föraktar det du gör liksom kvinnor. Vad som gick snett i ditt medvetande vet inte jag men vill du fortsätta kalla dig journalist och få skrivjobb bör du släppa det här du jobbar för nu, att kränka och mobba brottsoffer, och börja se samhället som det verkligen ser ut och intressera dig för verkliga problem.

  Du har visat vilken liten rädd och hatisk person du är. Börja jobbas med din egen självkänsla så kanske du kan återkomma som jornalist igen.

 77. susanna svensson

  Fia det är såna som dig som har fått mig att bli övertygad antifeminist

 78. @Fia
  Har du suttit i en jordhåla den senaste veckan så du har missat allt som har kommit fram hittils om det här? Av det som kommit ut så tyder det mesta på att Assange helt enkelt har spelat ut två kvinnor mot varandra och att en kondom har spruckit under akten.
  För denna personliga ”kränkning” så är dessa två kvinnor redo att sätta en man i fängelse i TVÅ år.
  Det underliga är att den kvinna som ”blev våldtagen på något märkligt sätt” lät Assange förlja henne till tåget och hon ville också att de skulle träffas igen enligt polisförhöret.

  Det åklagaren gör nu är att man misstänker honom för att vara en serievåldtäktsman men samtidigt låter man bli att häkta honom. Det är tom tillåtet för Assange att åka ut ur landet utan att åklagaren verkar bry sig…
  Varför häktar inte åklagaren denna våldtäktsman egentligen????
  För ett antal år sedan följde jag en kvinna hem från krogen.
  När hon hade fått sex så blev hon otrevlig och sa att nu har jag fått det jag ville. Nu får du gå.. Det var mitt i natten och vinter.
  Blev jag också våldtagen då enligt dig Fia?

  Man misstänkliggör inte någon på det här sättet för att sedan nästan försöka konstruera en brottsmisstanke i efterhand såsom åklagaren nu verkar göra. Hade brottsmisstanken varit konkret så hade Assange redan varit häktad idag!
  Slutsats… Kvinnornas lättkränkta och eventuellt hämndlystna natur räcker inte för att sätta en man i fängelse i två år, även om åklagaren önskar så…

 79. Fia, med kvinnor som du är det inte konstigt att Sverige ligger på andra plats över antal våldtäkter i världen. Du utgår från att det mesta som sker mellan man och kvinna är våldtäkt, och att det enda som behövs är en kvinnas anklagelse. Gud bevare mig för det samhälle som du och dina meningsfränder är på väg att bygga.

 80. Mercedes Gill

  fi-A:

  Ingrid är så långt från rädd eller hatisk man kan komma – det är ett urdumt men också patetiskt och elakt påstående. Din text dryper av härskarteknik av det värsta slaget. ”Liten”, ”jobba med din självkänsla”… osv.

  Vad vet du om vad de flesta kvinnor och män anser om Ingrid Carlqvist?

  I de snäva feministiska kretsar du befinner dig i, måste vi ju anta, är Ingrids arbete säkert betraktat som ett hot, vilket är begripligt eftersom hon med rätta utmanar den skeva feministiska verklighetsmodell som både påverkar rättssäkerheten i Sverige – och ständigt piskar upp hatet och det könskrig du säger dig inte veta något om…

  Ingrid rädd? Skulle inte tro det. Tvärtom är hon en av mycket få journalister som vågar skriva om de här frågorna. De allra flesta backar undan, av hänsyn till sina karriärer, även om de vet att något inte står rätt till.

  Men denna verklighet verkar du ju åtminstone känna till (och är säkert delaktig i att förstärka?), eftersom du ju insinuerar att Ingrid borde skriva om något annat om hon vill ”återkomma som journalist”…

  Nej, pinsamheterna får stå för dig, fi-A. Dina tarvliga personangrepp avslöjar dig i hela din prakt. Det blir därför onödigt att ens kommentera dina övriga påståenden.

 81. Sverige får nog börja tänka över sitt häxprocessande mot svenska män. Dessutom har Sverige nu visat omvärlden hur otroligt lätt det är att anhålla en människa i Sverige och det ger defintivit ingen bra reklam för Sverige. Detta kan skada den bilden som väldigt många människor har av svenskar som ett ärliga och noggranna. Detta är helt och hållet ett verk av feminismen.

 82. oberoende? feministisk bilderberger grupp?
  http://juristensfunderingar.blogspot.com/2010/09/feminismen-starker-greppet-runt.html

 83. Kommunal svindel Göteborg

  Firma Bodström och Borgström, ett större hot mot demokrati och mänskliga rättigheter i Sverige än både Putin, Al-Qaeda och SD tillsammans, maler sina kvarnar i jakten på Julian Assange och stora pengar. Stora pengar, det är precis vad det handlar om när Firma Bodström och Borgström sätter dit män för sexbrott på löpande band, i ogenerad maskopi med det svenska rättsväsendet. Det är som att sno godis från en femåring, så enkelt är det för Firma Bodström och Borgström att sätta dit en ‘ful gubbe’ som Assange eller Tito Beltran för påstådda sexbrott. Tito Beltran, den usle gringon som fick hela Sveriges vrede över sig och sedan blev förpassad till fängelset på terroristmaner av Thomas Bodström, häxprocessernas mästare.

 84. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7789032.ab

  Intressant! Och väldigt väldigt bra!

 85. Nu tycker även jag att Assangefallet är mystiskt och uselt skött, men att påstå att män en masse blir åtalade för våltäkt i Sverige är väl ändå att ta i. De allra flesta anmälningar om våldtäkt resulterar i ingenting. Endast en mycket liten del av dem leder till åtal och fällande dom.
  Det gäller att inte bli lika förföljelsemanisk som dem man kritiserar.

  Sanningen, om den nu intresserar någon, är att det krävs ganska rejäla bevis för att få en man fälld för våldtäkt.

 86. @ Kerstin

  http://oskyldig.wordpress.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress komme inte att publiceras. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <pre> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>